top of page

Dag vriend
‘Je hebt mijn benen niet meer nodig om op je eigen benen te staan’

Gistermiddag heb ik met een hart, overstromend van verdriet en liefde, afscheid genomen van mijn grote vriend Zodiac.

Ik ben onbeschrijfelijk dankbaar voor alle levenslessen die ik van hem heb ontvangen en het voorrecht dat ik heb gehad om dagelijks te werken met en te leren van een van de beste leermeesters in het systemisch werkveld.

In de vele duizenden opstellingen bij ons in de bak, heeft Zodiac op zijn geheel eigen werkwijze veel, heel veel mensen weer (terug) op eigen benen gezet met een voorwaartse uitkomst, geïnitieerd door de aangereikte inzichten en de opgedane, vaak onuitwisbare ervaringen.

Een van de belangrijkste lessen die ik van Zodiac heb geleerd is om dapper te zijn. Dapper om juist dát te gaan doen wat zo spannend is. Zo waren we samen dapper als we op buitenrit gingen. Samen daar gaan waar we nog niet eerder waren geweest. Urenlang rijden door de bossen, waarin we regelmatig werden vergezeld door zwijnen en herten. Samen waren we dapper, samen durfden we het aan.

In ons werk heeft Zodiac me geleerd om dapper te zijn door juist dat te duiden wat systemen doet openbreken, waardoor barricades verdwijnen en ruimte wordt gecreëerd om voorwaarts te gaan.

‘Je hebt mijn benen niet meer nodig om op je eigen benen te staan’

Zo ik je mis, zo ga ik door. Door met het prachtige werk wat je me hebt geleerd. Ter ere van jou, ter ere van ons.

Dag vriend.

9 - 7 - 2004 | 16 - 10 - 2023

Met uiteraard al mijn dank voor een ieder die in de afgelopen jaren, direct en indirect, voor Zodiac heeft gezorgd.

18 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page