top of page

'Een dag niet geleerd is een dag niet geleefd’


Mijn vader was in zijn werkende leven leraar. Vol passie stond hij elke dag voor de klas om ‘zijn studenten’ te laten bereiken waar ze van droomden. Hij was verre van makkelijk, zeer van de afspraak én met een groot hart voor een ieder met wie hij werkte. Leren en jezelf ontwikkelen was voor hem als jonge man geen optie en toen de mogelijkheid daar was heeft hij zijn verloren tijd dubbel en dwars ingehaald. Ik herinner mijn vader, zittend in zijn werkkamer. Zelf studerend, bijles gevend aan zijn studenten of schrijvend aan zijn dictaten. Leren en anderen helpen om te ontwikkelen heeft uiteindelijk zijn leven gevormd.

Leren is een voorrecht en een oneindig proces. Daar hoort onderuitgaan en weer opstaan bij. Evenals het lastig vinden en toch doorbijten, als ook om hulp vragen als je het even niet meer weet. Want juist daar waar het niet vanzelf gaat, is het leerproces vol aanwezig.

Iedere dag als leerling beginnen geeft het leven kleur, een verfrissende dynamiek en eindeloos veel nieuwe inzichten en ontdekkingen. Over cadeau’s gesproken! ‘Een dag niet geleerd, is een dag niet geleefd’, het is al jaren één van mijn werkmotto’s. Ik deel ‘m graag tere van het leven én ter ere van mijn vader’s boodschap.

14 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page