top of page

Een verkeerde afslag.


Het is een foto van 4 jaar geleden. Terwijl ik er naar kijk overvalt het me opnieuw. Het verdriet. Ik dacht er goed aan te doen. Wat heb ik mijn best gedaan, vol over en door mijn grenzen heen. Ik dacht dat ik het echt wilde, wedstrijden springen. Dan hoorde ik ergens bij. In die tijd, waar ik in een korte periode te veel verlies te verwerken kreeg, was dat voor mij een stevig houvast. Dacht ik. Zo vanuit het hoofd geregisseerd omdat mijn hart aan diggelen lag. Op die desbetreffende middag ging het verkeerd. Voor het oog van velen, was het voor Zodiac genoeg. Hij stopte er mee. Hij kon niet anders. We waren geen team, zaten op verschillende paden: hij stoer en ervaren en ik vol angst. Long story short, deze ervaring op die bewuste dag werd bevestigd door de opmerking gemaakt door iemand die mijn angst omarmde: ‘Het is niet wat je te doen hebt Ingeborg’. En ze had gelijk. Ik ben samen met Zodiac om te werken én om ontspannen buiten te rijden. Daar waar we sámen zijn. Ik had een verkeerde afslag genomen en was beland op een verkeerd pad. En hoe pijnlijk deze ervaring ook was, zoveel heeft het me uiteindelijk ook geleerd én gebracht.

In mijn praktijk ontmoet ik dagelijks mensen die elke dag zo hun best doen. Ieder vanuit een intentie, overtuiging of aangenomen taak. Ze strijden voor veranderingen en zijn overtuigd dat ze het goed doen voor hun team, afdeling of bedrijf. Voor hun gezin, familie of vriendengroep. En toch klopt er iets niet, want ze zijn moe, humeurig en slapen slecht. Komen niet meer tot rust met alle bijbehorende lichamelijke ongemakken en zitten soms apathisch achter hun scherm of in gesprekken. Soms neem je een afslag en beland je op een verkeerd pad. Een verkeerd pad wat uiteindelijk een heel leerzaam pad zal blijken te zijn mits de bereidheid er is om het aan te gaan. Te kijken en te gaan ervaren hoe het anders kan. Voorbij de angst. Een verkeerd pad, wat op het moment dat je er echt naar kijkt, verandert in een heel leerzaam pad. Het is lastig en soms onbeschrijfelijk pijnlijk om eerlijk te zijn en trouw te worden aan jezelf, maar het lucht op en geeft richting. Echt, geloof me. ❤️

( 📷 Sanimage.nl )

15 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page