top of page

‘Het leven is wat ons overkomt, terwijl we andere plannen maken’


Dit citaat, afkomstig van Allen Saunders en geciteerd in het boek ‘De Camino’, raakte me.

Waarom? Het maakt iets bij me wakker en het legt een zenuw bloot die al een tijdje aan het zeuren is. Een zenuw, onder in mijn rug, die al wat langer van zich laat horen, maar die ik liefdevol vanuit mijn hoofd bedek met een deken vol smoesjes en andere uitvluchten, om maar geen besluiten te hoeven nemen. Besluiten die mijn praktijk aangaan en de toekomst een verdiepende kleur gaat geven. Super spannend, want deze besluiten druisen in tegen veel waar ik loyaal aan ben geweest in de afgelopen jaren. En toch voel ik dat de tijd gekomen is. Niet alleen mijn lijf vertelt het. Het pad waar ik nu op loop geeft eveneens signalen dat een kruising nadert.

Welke kant het ook opgaat, ik laat het ontstaan zonder volledige controle en met een vleugje gezonde spanning. Wat niet verandert is dat het pad geplaveid zal blijven door mijn kernwaarden, de bron van liefde en vooruitgang: het met elkaar werken aan een voorwaartse beweging, waarin samen zoveel meer oplevert dan alleen en een dag niet geleerd een dag niet geleefd is.

‘Want het leven is wat ons overkomt, terwijl we andere plannen maken’. Zakelijk als privé blijkt dit dagelijks waar te zijn. Het maakt elke dag, ook voor mij, de moeite waard

16 weergaven0 opmerkingen

Commenti


bottom of page