top of page

Sta je op het punt om weg te lopen als het moeilijk wordt?



Misschien voelt het verleidelijk om de handdoek in de ring te gooien en de last op iemand anders af te schuiven. Maar laten we eerlijk zijn, het leven zit niet zo simpel in elkaar. Weglopen lijkt misschien de makkelijkste weg, maar vaak is het net zo zwaar, zo niet zwaarder, dan blijven. Het verschil? Door weg te lopen van situaties waar je deel van uitmaakt en waar je verantwoordelijkheid voor draagt, creëer je een last van schuld, schaamte en angst. Dat weegt vaak net zo zwaar als het aangaan van de uitdaging, maar met dat laatste kom je tenminste vooruit en ga je er van leren. Echt, geloof me!



Of het nu gaat om het versterken van relaties, het leiden van vergaderingen, of het samenwerken in teams, het vergt moed en lef om de confrontatie aan te gaan. Wat valt er binnen jouw relaties uit te spreken? Hoe kun je beter je grenzen aangeven? En wat als jouw creativiteit het team naar nieuwe hoogtes kan tillen? Soms is het nodig om je gevoel van eenzaamheid te erkennen, zodat je samen verder kunt.



Door de uitdaging aan te gaan, creëer je ruimte voor nieuwe inzichten, hernieuwde verbintenissen en een frisse start. Het betekent ook het einde van het voeden van een teleurgesteld ego met excuses als 'laat maar' en 'ja, maar'. Het is een voortdurend proces, maar gelukkig staan we er niet alleen voor. Soms hebben we iemand nodig die met ons meekijkt, luistert en ons uitdaagt. Want uiteindelijk hebben we allemaal het vermogen om te groeien, en soms hebben we gewoon een beetje hulp nodig om dat te realiseren. Want ook voor het aangaan van dat waar we liever van weglopen geldt: je hebt het zelf te doen en je hoeft het niet alleen te doen. ☀️

14 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page